Taş Beton Kumlama

Taş yüzeyler üzerinde  su veya nemin etkisiyle zamanla tuzlanma ve kararma oluyor. Taşın orjinalliğini bozan bu katmanlar kumlama yöntemi ile temizlenebiliyor. Taş beton kumlama işlemi oldukça basit bir şekilde kumlama makineleri ile yapılır. Makinenin malzeme konulan bölmesine zemine uygun kum malzemesi eklenir ve temizlenmesi istenilen yüzeye bu makineler yardımı ile püskürtme yapılır. Beton kumlamadan önce…

Details

Basınçlı Kumlama Nedir? Ne İçin Yapılır?

Basınçlı kumlama günümüzde en çok kullanılan sistemlerden biri olsa da hakkında bilinen çok az şey bulunmaktadır. Kumlama işlemi her geçen yıl daha a yaygın kullanılan sistemlerin başına kendisini göstermektedir. Bu sistem metalin kullanım ömrünü uzatmak adına gerçekleştirilen pasın ve kirin ortadan kaldırılmasında büyük öneme sahip olan sistemdir. Metallerin zamanla korozyona uğraması hem ömrünü kısaltmakta hem…

Details

Çelik Konstrüksiyon Kumlama

Çelik konstrüksiyon kumlama çeliğin kullanımından kaynaklı olarak kullanılamaz hale gelmesini engellemek üzere uygulanan bir yöntemdir. Sanayi devrimiyle birlikte çelik konstrüksiyonun giderek yaygınlaşması bu malzemenin kullanımında yeni çözümler üretilmesini gerekli kılmıştır. Kumlama da bu yöntemlerden biri olarak ortaya çıkmıştır. Çelik konstrüksiyon kumlama için kullanılan birden fazla malzeme bulunur.  Silis, bazalt ve grit çelik konstrüksiyon sistemlerinin kumlama…

Details

Boru Kumlama

Endüstriyel alanda kullanılan veya binaların dış cephelerinde bulunan pek çok metal ve plastik yüzey zamanla aşınır ve korozyona uğrayabilir. Genellikle korozyon ve aşınma süreçleri rüzgâr nemli hava yağmur ve benzeri doğa olayları neticesinde gerçekleşir. Özellikle metal yüzeyler zamanla korozyona uğrayarak paslı bir görünüme bürünürler. Korozyona uğrayan yüzeyler genellikle kumlama yöntemi ile eski haline getirilebilmektedir. Boru…

Details

Tank Kumlama

Pas veya başka nedenlerden dolayı metal özelliğe sahip olan tanklarda yüzeysel anlamda deformasyon meydana gelir. Tank içinde meydana gelen bu oluşum tankın yapısını bozar ve tankın ömrünü azaltır. Zamanla tankın iç kısmında oluşan bu durum daha yüksek maliyetli hasara neden olabilir. Bu sebeple tank kumlama boyama işlemi ile iç kısımda oluşan pas ve benzeri oluşumlar…

Details

Köprü Kumlama

Köprülerin ne kadar önemli inşalar olduğunu geçmiş tarihimize baktığımızda görmemiz mümkündür. İnsanların, taşıtların, trenlerin dağları, denizleri, yolları ve buna benzer tüm engelleri aşmasında köprülerin payı büyüktür. Ülkelere sağladığı ekonomik gelir yadsınamaz derecededir. Ulaşımda en önemli yapılardır köprüler. Köprülerin yapım maliyetleri de diğer yapılara oranla daha yüksektir. Fakat ulaşım ağındaki kolaylık ve zaman yönünden olumlu etkisi,…

Details

Çelik Kumlama

Çelik yüzey kumlama, basınca dayalı kumlama makinesi tarafından yapılır. Bu makinelerin içine çelik grit, cam küre, çelik granür, çelik kumlama gibi malzemeler doldurularak; basınçlı hava ile birlikte çelik yüzeylere püskürtülür. Böylece çelik yüzeyde bulunan yağ, kir, pas vb. maddeler temizlenmiş olur. Bu çelik kumlama işlemi, özel kumlama odası ve kumlama kabini içinde yapılmaktadır. Taşınma ihtimali…

Details

Metal Kumlama

Metal ürünlerin boya kalıntılırından ve pastan, yağdan arındıktan sonra yapılan boyanın yüzeye çok daha iyi tutunmasını sağlamak amacıyla görülen işleme metal kumlama denir. Kumlama, metal yüzeyinin bir alt tabakasını  temizler ve koruyucu bir kaplama özelliği sunacak şekilde yüzey oluşturur. Metal kumlamanın önemi burada ortaya çıkar. Bu aşama yüzey kaplama öncesi çok önemlidir. En çok merak…

Details

Kumlama Boya Firmaları

Kumlama Boya Firmaları | Kumlama boyama nedir? Kumlama boyama, metal yüzeylerin temizlenmesi faaliyetlerinde kullanılan bir işlemdir. Yüzeydeki yağ ve pas gibi negatif unsurların temizlenmesi için bir miktar aşındırma işlemi uygulanır. Yüzey yapıları üzerinde belirli gözenekler açılması ile yüzeyler boyama işlemlerine hazır hale getirilir. Belirli ölçülerde kullanılan malzemeler ile yapılan kumlama işlemleri, çelik ve alüminyum gibi…

Details